Kotlety rybno-marchewkowe




  • konto usunięte




Karp

Czas przygotowania: 40 minut Ilość porcji: 3

Składniki:

250g ryby mintaj(u mnie mrożone filety)
3 łyżki koperek świeży-posiekany
5 łyżek stołowych czubatych marchewki startej na tarce o dużych oczkach
1 mała cebulka starta na tarce o dużych oczkach
1 jajko-surowe
5 łyżek bułki tartej + bułka do obtoczenia kotletów
olej do smażenia
sól morska,pieprz kolorowy wg.uznania
Z tej porcji wychodzi 6 kotletów widocznych na zdjęciu.

Etapy przygotowania:

Rozmrożoną i odcisnietą rybę z nadmiaru wody przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa dwa razy.
Wkładamy do misy.Dodajemy koper,marchew,cebulę,jajko i bułkę tartą.

Wszystko solimy,pieprzymy i wyrabiamy na jednolitą masę.

Następnie za pomocą wilgotnych dłoni formujemy kotleciki i obtaczamy je z każdej strony w bułce tartej.

Na rozgrzanym oleju smażymy z obu stron na złoty kolor i wykładamy na ręcznik papierowy żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

Podajemy z czym kto lubi.Smacznego :-)

 


5
Oceń
(1 głosów)

 

Kotlety rybno-marchewkowe - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł