Krem z kapusty


Produkty:
-40 dag włoskiej kapusty
-5 dag wędzonego bekonu
-pęczek szczypiorku
-4 szklanki bulionu
-po łyżce tłuszczu i mąki
-sól
-biały pieprz
-gałka muszkatołowa

Przygotowanie:
Kapustę umyć, wyciąć głąb, liście drobno poszatkować. Wrzucić kapustę do wrzącego bulionu, gotować 20 minut, potem zmiksować. Zrobić białą zasmażkę z tłuszczu i mąki, połączyć z gorącą zupą tak, aby nie powstały grudki. Doprawić zupę solą, białym pieprzem i gałką muszkatołową. Bekon pokroić drobno, zrumienić na patelni. Posiekać szczypiorek i posypać zupę przed podaniem.

 


5
Oceń
(1 głosów)

 

Krem z kapusty - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł