Zaloguj się do konta

Krem z kapusty

Produkty:
-40 dag włoskiej kapusty
-5 dag wędzonego bekonu
-pęczek szczypiorku
-4 szklanki bulionu
-po łyżce tłuszczu i mąki
-sól
-biały pieprz
-gałka muszkatołowa

Przygotowanie:
Kapustę umyć, wyciąć głąb, liście drobno poszatkować. Wrzucić kapustę do wrzącego bulionu, gotować 20 minut, potem zmiksować. Zrobić białą zasmażkę z tłuszczu i mąki, połączyć z gorącą zupą tak, aby nie powstały grudki. Doprawić zupę solą, białym pieprzem i gałką muszkatołową. Bekon pokroić drobno, zrumienić na patelni. Posiekać szczypiorek i posypać zupę przed podaniem.

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…