Krokiety rybne
Marcin Janczewski (janczes90)
2011-12-12
składniki:
250g mąki pszennej
2 jajka
500 ml mleka
0,5 łyżki cukru
0,5 łyżki soli
1 łyżka oleju
mielone mięso dowolnej ryby ok 500g
cebula
pieprz
pieczarki
2 jajka
bułka tarta
sposób przygotowania:
Najpierw przygotowujemy naleśniki. Do głębokiego naczynia wlewamy mleko, dodajemy mąkę wsypujemy cukier, sól i wlewamy olej. Na rozgrzaną patelnie dodajemy odrobinę oleju i smażymy naleśniki. Następnie przygotowujemy farsz, na rozgrzanej patelni smażymy posiekaną cebulę, jeżeli cebula się zeszkli dodajemy mięso ryby i pieczarki pocięte w paski, wszystko przyprawiamy pieprzem i smażymy aż mięso będzie gotowe. Na przygotowane naleśniki nakładamy farsz i zawijamy. Zawinięte krokiety obtaczamy w jajku a następnie w bułce tartej, smażymy aż ciasto krokietów zrobi się brązowe. Smacznego!
250g mąki pszennej
2 jajka
500 ml mleka
0,5 łyżki cukru
0,5 łyżki soli
1 łyżka oleju
mielone mięso dowolnej ryby ok 500g
cebula
pieprz
pieczarki
2 jajka
bułka tarta
sposób przygotowania:
Najpierw przygotowujemy naleśniki. Do głębokiego naczynia wlewamy mleko, dodajemy mąkę wsypujemy cukier, sól i wlewamy olej. Na rozgrzaną patelnie dodajemy odrobinę oleju i smażymy naleśniki. Następnie przygotowujemy farsz, na rozgrzanej patelni smażymy posiekaną cebulę, jeżeli cebula się zeszkli dodajemy mięso ryby i pieczarki pocięte w paski, wszystko przyprawiamy pieprzem i smażymy aż mięso będzie gotowe. Na przygotowane naleśniki nakładamy farsz i zawijamy. Zawinięte krokiety obtaczamy w jajku a następnie w bułce tartej, smażymy aż ciasto krokietów zrobi się brązowe. Smacznego!