Krokiety z dorsza


Produkty:
-25 dag filetów z dorsza
-40 dag ziemniaków
-cebula
-3 łyżki natki pietruszki
-50 ml porto
-łyżka przyprawy do ryb
-2 jajka
-2 łyżki oliwy
-olej do smażenia
-sól, pieprz, mąka

Przygotowanie krokiety z dorsza:
Filety usmażyć na łyżce oliwy. Ziemniaki wyszorować i ugotować w mundurkach w osolonej wodzie, obrać. Cebulę posiekać i zarumienić na łyżce oliwy. Usmażoną rybę, cebulę i ziemniaki zmielić. Wlać porto, dodać jajka, natkę, przyprawę do ryb, jeżeli potrzeba, jeszcze posolić. Za pomocą dwóch łyżek uformować owalne kotlety, obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

 


5
Oceń
(2 głosów)

 

Krokiety z dorsza - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł