Krokiety orzechowe


Krokiety orzechowe

Składniki(8 porcji):
2 ugotowane na sypko kaszy;
szklanka posiekanych orzechów;
2 jajka;
sól;
tarta bułka;
oliwa lub oliwa i masło (pół na pół);

Sposób przygotowania:
1).Zmieloną kaszę łączymy z orzechami, dodajemy jajko, szczyptę soli. Całość wyrabiamy, aż masa stanie się jednolita. Wykładamy na wysypanej niewielką ilością tartej bułce. Smażymy zaraz po przygotowaniu na dobrze rozgrzanym, tzw. głębokim tłuszczu, rumieniąc z obu stron.
2).Podajemy na wygrzanych talerzach, prosto z patelni z dodatkiem pieczarek lub świeżych grzybów w śmietanie i lampką czerwonego wina.

CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 minut.

Życzę smacznego !!!

 


1.8
Oceń
(9 głosów)

 

Krokiety orzechowe - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł