Zaloguj się do konta

kruche paszteciki z mięsem i papryką

Produkty:
-50 dag mąki
-kostka margaryny
-2 żółtka
-2 łyżki śmietany
Na nadzienie
-cebula
-30 dag mięsa mielonego
-pół strąka czerwonej papryki
-2 łyżki oleju
-2 łyżki koncentratu pomidorowego
-natka
-sól, pieprz

Przygotowanie:
Margarynę posiekać z mąką, dodać żółtka, śmietanę i szczyptę soli, zagnieść ciasto, zawinąć w folię włożyć na pół godziny do lodówki. Mięso przesmażyć na łyżce oleju, wymieszać z pokrojoną papryką. Na reszcie oleju przesmażyć posiekaną cebulę, wymieszać z natką i koncentratem. Dodać do mięsa z papryką. Wszystkie składniki dokładnie połączyć, doprawić solą i pieprzem. Ciasto wyjąć z lodówki, cienko rozwałkować. Foremkami wyciąć z niego gwiazdki i półksiężyce. Na połowie położyć farsz i przykryć resztą ciasta, zlepić brzegi pasztecików. Piec paszteciki ok. 15 minut w temp. 175 stopni

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…