Kukurydza na ryby- przygotowanie
użytkownik 83706
2012-08-17
-Surową kukurydzę należy namoczyć ok jednego dnia w zimnej wodzie. Podczas tego procesu można dodać Różne aromaty np. Dipy , lub najprostszy-cukier
- Jeśli kukurydza będzie stała w zimnym pomieszczeniu, możemy uniknąć skiśnięcia naszej zanęty
- Namoczoną kukurydze gotujemy w wodzie (również można dodać cukier)aż do momentu jej zmięknięcia. Nie będzie trwało to długo, czas zależy od twardości kukurydzy
-Kukurydza jest gotowa. Polecam ją do nęcenia ,a na haczyk radziłbym założyć kukurydzę z puszki,która bez wątpienia jest twardsza i dłużej utrzyma się na haku
-Wody z kukurydzy konserwowej nie dolewajmy do zanęty!!!. Zawiera ona jak nazwa wskazuje konserwanty, które odstraszają ryby.
Mniejszą ilość można przygotować, Wrzucając ziarna do termosu ,zalewając gorącą wodą i zostawiając do zmiękczenia.
Mam nadzieje, że mój wpis przyda się początkującemu( jak i nie ) wędkarzowi. Pozdrawiam i życzę taaaakiej ryby;-)
P.