Kulebiak z pstrągiem i kurkami


Składniki:
2 pstrągi(ok.1/2kg)
duży płat ciasta francuskiego
sok z cytryny
1/2kg kurek
cebula
małe opak. kremówki
pęczek koperku
sól
pieprz
olej
jajko
Przygotowanie:
Pstrągi oczyszczamy, filetujemy i myjemy. Oprószamy solą i pieprzem. Skrapiamy solą i pieprzem. Skrapiamy sokiem z cytryny. Schładzamy 2 godziny.
Koperek myjemy i siekamy. Kurki oczyszczamy, myjemy i siekamy. Cebulę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oleju, podsmażamy cebulkę. Dodajemy kurki i smażymy jeszcze chwilkę. Wlewamy kremówkę i dusimy, aż nieco odparuje. Doprawiamy.
Ciasto dzielimy na pół i lekko rozwałkowujemy. Na każdym kawałku kładziemy po 2 filety, porcję grzybów i posypujemy koperkiem. Zwijamy, a brzegi zagniatamy widelcem. Jajko rozkłócamy i smarujemy wierzch ciasta . Pieczemy 30 minut w 180*C. Smacznego

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Kulebiak z pstrągiem i kurkami - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł