Zaloguj się do konta

Kulinarny konkurs wedkuje.pl - wyniki

Czas na rozstrzygnięcie kulinarnego konkursu wedkuje.pl, w którym dzieliliście się z całą społecznością Waszymi sprawdzonymi przepisami na wigilijne potrawy. Przypomnijmy, że wystarczyło podzielić się z nami jak największą ilością przepisów, by wygrać sprzęt wędkarski ufundowany przez firmę Cupido. Niestety, nie ustrzegliśmy się plagiatów. Ich autorzy, nie byli jednak uwzględnieni w rywalizacji. Zapraszamy do zapoznania się z wynikami.



Niestety, formuła konkursu, co z przykrością stwierdzamy, sprawiła, iż część osób uczestniczących w konkursie podeszła do tematu nieuczciwie, wprowadzając plagiaty, a tym złamały postanowienia regulaminu. W związku z tym nie zostały uwzględnione w konkursie.



Oto wyniki:
I miejsce – bercik9894.wedkuje.pl
Kołowrotek Cupido HZ 208 + wędzisko Smart Tele Float + wobler

Doskonały kołowrotek spiningowy, który dzięki zastosowaniu 8 łożysk kulkowych oraz łożyska oporowego zapewnia mu niezwykłą współpracę, doceanianą przez wędkarzy. Kołowrotek ten posiada alumininiową szpulę dalekiego wyrzutu z utwardzaną krawędzią. Multitarczowy przedni hamulec działa niezwykle precyzyjnie dzięki czemu mamy 100% pewności, że linka nie zerwie się nawet podczas nagłego 'odjazdu' mocno walczącej ryby. Estetyczny wygląd jest uzupełnieniem walorów technicznych.



Stworzona podczas wieloletnich połowów ma wodach całego świata testerów firmy Cupido.Uniwersalny, lekki oraz mocny teleskop został przygotowany dla najbardziej wymagających wędkarzy. Idealnie zaprojektowana rękojeść z portugalskiego korka stanowi najwyższą satysfakcję podczas holu okazu życia.


II miejsce – BlueFisherman.wedkuje.pl
kołowrotek Grande Porto 6007 +wobler +czapeczka wedkuje.pl

Doskonały kołowrotek do połowów morskich. Opracowany został na bazie wieloletnich doświadczeń oraz poszukiwania idealnych rozwiązań. Dopracowany został do perfekcji w najdrobniejszych szczegółach. Idealnie spasowany mechanizm gwarantuje perfekcyjna pracę w najbardziej niesprzyjających warunkach morskich. Wszystkie elementy zostały zabezpieczone przed negatywnym wpływem słonej wody oraz zanieczyszczeń chemicznych.. Nowoczesne łożyska o podwyższonej żywotności wprawiają kołowrotek w nienaganną, płynną prace.. Ergonomiczna rączka doskonale sprawdza się podczas ciężkich oraz długich holów dorszy. Nowatorskie rozwiązanie rolki kabłąka gwarantuje idealne czucie przynęty podczas połowów.



III miejsce – szefus.wedkuje.pl
wędka Cupido Santos Professional Spin 210 / 12-25g + wobler + koszulka wedkuje.pl

Unikalne wędzisko zostało stworzone dla specyficznej grupy wędkarzy ceniących sobie doskonałą budowę kija ponad wszystko. Doskonale zaprojektowany blank typu stożkowego spełnia wysoko stawiane wymagania. Zbrojony w przelotki typu SIC na wysokich stopkach pozwala na dalekie oraz precyzyjne rzuty przynętami. To bardzo szybki kij o sprężystej akcji. Doskonała rękojeść wykonana z portugalskiego korka pozwala na długie wypady na ryby bez zmęczenia dłoni.


IV miejsce – marek-debicki.wedkuje.pl.
wędka Cupido Santos Professional Spin 210 / 12-25g + wobler

Unikalne wędzisko zostało stworzone dla specyficznej grupy wędkarzy ceniących sobie doskonałą budowę kija ponad wszystko. Doskonale zaprojektowany blank typu stożkowego spełnia wysoko stawiane wymagania. Zbrojony w przelotki typu SIC na wysokich stopkach pozwala na dalekie oraz precyzyjne rzuty przynętami. To bardzo szybki kij o sprężystej akcji. Doskonała rękojeść wykonana z portugalskiego korka pozwala na długie wypady na ryby bez zmęczenia dłoni.


V miejsce –n1co.wedkuje.pl
Kołowrotek Premium WZ 507 + wobler

Doskonałej jakości kołowrotek przystosowany do połowów morskich w którym zastosowano najnowsze technologie materiałowe i konstrukcyjne.Komputerowe procesy projektowania stworzyły perfekcyjny kołowrotek w swojej klasie.Mocny korpus został wykonany z lekkich materiałów dzięki czemu kołowrotek charakteryzuje się małą masą.Elegancki i nowoczesny desing jest idealnym podsumowaniem tego kołowrotka.









VI miejsce - mijagi.wedkuje.pl
Sportcarp Carp Box System + wobler

Dostępne funkcje: regulacja głośności, regulacja tonu, pamięć ostatniego brania, bateria 9V w komplecie, estetyczny pokrowiec. Kompletny zestaw pudełek obejmuje: 1x główne pudełko 370 x 300 x 60 mm, 2 x pudełka na przypony 350 x 85 x 25 mm , 1 x pudełko z dwiema przegrodami 110 x 65 x 25 mm, 1 x pudełko z trzema przegrodami 110 x 65 x 25 mm, 2 x pudełka z czterema przegrodami 110 x 65 x 25 mm.



Gratulujemy i dziękujemy za udział w konkursie!

Opinie (38)

użytkownik

Mogło być I ale dobre i to. Drugie miejsce !!!!!!!!!!!!!!! Hura !!! [2011-12-23 12:59]

szefus

3 miejsce!!! YES!!! na to właśnie miejsce liczyłemGratulacje dla pozostałych zwycięzców;))I wesołych, radosnych świąt Bożonarodzeniowych. [2011-12-23 13:02]

użytkownik

O bym zapomniał. Także życzę wszystkim Wesołych Świąt, jeżeli ktos nie czytał wczorajszej tabeli. Pozdrawiam i gratuluję jeszcze raz. [2011-12-23 13:16]

użytkownik

Tak jak ja mówiłem. Gram sprawiedliwie, zgodnie z regulaminem i tego dopilnowałem. Moje potrawy niektóre były w internecie, ponieważ brałem je z książki "Przepisy Staropolskie", ale tym się nie przejmuje. Zwycięstwo i jeszcze raz zwycięstwo. Mogło być te 1, ale wygrała sprawiedliwośc. Przykro mi, że nie wygraliście, nie będę wnikał czy ktoś spisywał czy nie. Kamila nie podejrzewałem i nie podejrzewam. Ale zobaczcie przez złe ukazane zasady tyle jest problemów.Dane poszły do redakcji teraz tylko czekać na nagrodę. [2011-12-23 13:39]

maniek11x

Jaka sprawiedliwość ?

Własnoręcznie napisałem 86 przepisów ,przyznaje morze kilka z nich nie były związane z bożym narodzeniem ale wszystkie przepisałem z książki kucharskiej nie łamiąc regulaminu .I wszystko po to aby 6 miejsce zajął niejaki  mijagi.wedkuje.pl z 9 przepisami na koncie . I gdzie tu sprawiedliwość ?

[2011-12-23 14:10]

bercik9894

Dzieki ;)Wesołych Świat! [2011-12-23 14:10]

użytkownik

Mam na myśli pierwsze 2 miejsca. Tego kolesia nie znam i innych. W tajemnicy się skryli, bo nawet nie wiedziałem, że wzieli w tym udział. [2011-12-23 14:12]

maniek11x

W twoim przpadku to faktycznie redekcja potraktowała cie sprawiedliwie .Gratuluje wygranej i Wesołych Świąt . [2011-12-23 14:16]

bercik9894

Dzieki [2011-12-23 14:22]

TomaszDytko

Szkoda słów ...

[2011-12-23 14:50]

użytkownik

Eh tam nigdy niewygram w tych dziwnych konkursach.Nawet raz. [2011-12-23 14:54]

czarny13

widze ze redakcja kasuje niewygodne dla nich wypowiedzi ???? [2011-12-23 18:11]

użytkownik

Faktycznie. Usunęli Ci komentarz, który wcześniej napisałeś. :) [2011-12-23 18:42]

maniek11x

Dwa ostatnie miejsca to pewnie rodzina albo dobzi znajomi redakcji. [2011-12-23 19:15]

pstrag222

Dla mnie ten konkurs był od poczatku podejrzany bo co to za problem przepisać z ksiazki jak najwięcej przepisów. Prawdziwy byłby w tedy kiedy wybierano by najlepszy jeden przepis podparty zdjęciami własnego autorstwa . [2011-12-23 19:16]

andrew1234

Gratuluję wygranej bercikowi9894 :)Wesołych Świąt Bożego Narodzenia :) [2011-12-23 19:41]

bercik9894

czarny, myślę, że nie niewygodne, tylko starają się trzymać porządek. [2011-12-23 20:43]

Piotr91piła

gratuluje tym co powinni wygrać:) Wesołych świąt;) [2011-12-24 09:06]

marek-debicki

Przytoczę opinię przedstawioną na swoim blogu

„Dla większości z nas Święta Bożego Narodzenia, to doskonała okazja do kulinarnych popisów i eksperymentów. Z pewnością wiele z nich, to element rodzinnej tradycji, smaków przekazywanych z pokolenia na pokolenie. Zachęcamy abyście podzielili się z naszą społecznością sprawdzonymi przepisami na wigilijne przysmaki” to część ogłoszenia konkursowego redakcji wedkuje.pl

Najmłodszy trzynastolatek oberwał najbardziej i to chyba jako jedyny, innym uszło na sucho! Ja osobiście mam totalny niesmak, gdyż młody oberwał prawdopodobnie z mojego powodu. Dlatego też oficjalnie zrezygnowałem z nagrody i poprosiłem redakcję o jej przydzielenie młodemu adeptowi wędkarstwa.

Idea konkursu piękna jak w cytacie, a jak wyszło. Myślę, że odpowiedź na to pytanie pomogą nam sformułować odpowiedzi na poniższe pytania.Jednak czy można winić za takie postępowanie kogoś, kto ma wszelkie prawa przystąpić do współzawodnictwa?

1. Jak w prosty sposób można wypaczyć całą ideę konkursu, współzawodnictwa, czytaj dalej sportowej rywalizacji?

2. Po drugie, jak uzyskany wynik za 300, czy więcej przepisów kulinarnych, ma się do osiągnięć Kolegów, którzy dali niejeden piękny komentarz, czy też napisali wiele wartościowych i wysoko ocenionych przez „portalowiczów” artykułów, porad i  nawet nie osiągnęli 10.000 punktów?

3. Jaki jest aspekt wychowawczy takiej formy rywalizacji? Czy powinniśmy uczyć cwaniactwa, krętactwa i łamania zasad za wszelką cenę?

4. W końcu, jak bardzo szkodliwy wpływ ma takie nieprzemyślane działanie na ocenę i rangę portalu, w wyniku fatalnie i nie do końca trafnie  określonych zasad współzawodnictwa?

W czasie gdy zmieniamy moderatorów, ustalamy nowe zasady, ktoś tu po partyzancku  pojechał mocno po bandzie i wypadało by to chyba jakoś naprawić, nieprawdaż?

[2011-12-24 13:11]

marek-debicki

Dla zainteresowanych chyba nic nowego. Wystarczy zaznaczyć kawałek charakterystycznego tekstu, następnie kliknąć prawym przycickiem myszki, w dalszej kolejności tekst "wyszukiwanie przy użyciu dostawcy google". Jeżeli kolega BlueFisherman jeszcze tego nie rozumie, to należy pamiętać, że chcąc się posługiwać zdjęciami z internetu powinniśmy w takim przypadku chociaż podać żródło skopiowanego materiału. Tego wymagają przepisy i zwykła uczciwość. [2011-12-24 13:18]

użytkownik

Słuchaj człowieku. Jak masz jakieś problemy emocjonalne to nie bierz udziału w takich typu konkursach i tyle. Ja nie będę się zrażał takimi twoimi komentarzami. Jeżeli masz problemy to idź do psychiatry, niech ci przepiszę coś na głowę. To tyle z mojej strony. Pozdrawiam. [2011-12-24 15:11]

marek-debicki

Najmłodszy trzynastolatek oberwał najbardziej i to chyba jako jedyny, innym uszło na sucho! [2011-12-24 15:34]

bercik9894

Niech Pan wymieni komu? Bo ja grałem uczciwie! [2011-12-24 15:43]

marek-debicki

Tak wygląda większość przepisów.

Zdjęcia materiałów są identyczne, oryginał jest naturalnie rozciągnięty w dół, autora spłaszczony. Przecinki i kropki się także zgadzają!!!

http://www.wedkuje.pl/wedkarstwo,sernik-wiedenski,42574

Sernik wiedeński

Sposób przygotowania:1).Ser dwukrotnie zemleć w maszynce do mięsa, następnie utrzeć z masłem na jednolita masę. Dodać utarte z cukrem żółtka, mąkę ziemniaczaną, cukier waniliowy, rodzynki, skórkę pomarańczową i proszek do pieczenia, dokładnie wymieszać. Z białek ubić sztywną pianę, dołożyć do masy serowej i delikatnie, ale starannie wymieszać.2).Tortownicę wysmarować masłem, posypać tartą bułką. Przełożyć masę do tortownicy, upiec na złoty kolor w gorącym piekarniku.3).Gotowy sernik można udekorować ćwiartkami brzoskwiń lub krążkami ananasa z puszki.

 

http://grajamo5.pl.tl/Sernik,-sero_makowiec.htm

Sposób przyrządzania

Ser dwukrotnie zemleć w maszynce do mięsa, następnie utrzeć z masłem na jednolitą masę. Dodać utarte z cukrem żółtka, mąkę ziemniaczaną, cukier waniliowy, rodzynki, skórkę pomarańczową i proszek do pieczenia, dokładnie wymieszać. Z białek ubić sztywną pianę, dołożyć do masy serowej i delikatnie, ale starannie wymieszać. Tortownicę wysmarować masłem, posypać tartą bułką. Przełożyć masę do tortownicy, upiec na złoty kolor w gorącym piekarniku. Gotowy sernik można udekorować ćwiartkami brzoskwiń lub krążkami ananasa z puszki.

   

[2011-12-25 01:07]

marek-debicki

II miejsce – BlueFisherman.wedkuje.plkołowrotek Grande Porto 6007 +wobler +czapeczka wedkuje.pl

 

 http://e-kobiety.pl/content/view/441/512/

 

 Sposób przyrządzenia:

Żółtka utrzeć z cukrem, dodać sok z cytryny. Z białek ubić sztywną pianę, dołożyć do żółtek i, lekko mieszając, dodawać mąkę.

 

Z ciasta wyrobionego na jednolitą masę upiec w małej tortownicy dwa jednakowe krążki. Namoczone wcześniej śliwki odcedzić i pokroić w paski.

 

Z mleka, mąki i cukru ugotować budyń, ostudzić. Ucierać tłuszcz, dodając po łyżce zimnego budyniu i po odrobinie soku cytrynowego.

 

Pod koniec włożyć pokrojone śliwki i ewentualnie wlać łyżeczkę alkoholu, wymieszać.

Krążek ciasta ułożyć na dnie tortownicy, nasączyć go ponczem, posmarować masą i przykryć drugim plackiem.

 

W rondelku roztopić masło, dodać cukier, wodę, kakao i mieszając gotować 2-3 min.

 

Oblać tort polewą i udekorować. Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej.

 

 

http://www.wedkuje.pl/wedkarstwo,tort-sliwkowy,42579

 

Sposób przygotowania:1).Żółtka utrzeć z cukrem, dodać sok z cytryny. Z białek ubić sztywną pianę, dołożyć do żółtek i lekko mieszając, dodawać mąkę. 2).Z ciasta wyrobionego na jednolitą masę upiec w małej tortownicy dwa jednakowe krążki. Namoczone śliwki wcześniej śliwki odcedzić i pokroić w paski.3).Z mleka, mąki i cukru ugotować budyń, ostudzić. Ucierać tłuszcz,dodając po łyżce zimnego budyniu i po odrobinie soku cytrynowego.4).Pod koniec włożyć pokrojone śliwki i ewentualnie wlać łyżeczkę alkoholu, wymieszać. 5).Krążek ciasta ułożyć na dnie tortownicy, nasączyć go ponczem, posmarować masą i przykryć drugim plackiem.6).W rondelku roztopić masło, dodać cukier, wodę, kakao i mieszając gotować 2-3 minuty. 7).Oblać tort polewą i udekorować. Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej.

 

[2011-12-25 01:08]

marek-debicki

Zdjęcia w obu przepisach są takie same!!! Duże zmiany po wprowadzeniu punktacji.

http://www.pubuemika.com/m/groups/view/Wianuszek-gda-ski

Jaja ubić trzepaczką lub mikserem, dosypując powoli cukier.Gdy masa zgęstnieje, dodać obie mąki zmieszane z proszkiem do pieczenia, lekko wymieszać  i przełożyć ciasto do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką formy z kominkiem.

Upiec ciasto w średnio gorącym piekarniku na złoty kolor.

Kaszę mannę na 10 minut zalać mlekiem, następnie – stale mieszając – ugotować.

Masło przeznaczone na masę ucierać z cukrem, powoli dodając wystudzoną kaszę oraz sok i skórkę z cytryn.

Przekrojony (raz lub dwa razy) wianuszek przełożyć masą, potem pokryć nią całe ciasto, a z wierzchu obsypać uprażonymi płatkami.

Przygotować posypkę.

Płatki zarumienić na patelni, dołożyć masło, cukier i olejek migdałowy.

Źródło: Przepisy czytelników: Ciasta i ciasteczka, Wyd. Prószyński i S-ka SA, Warszawa 1997, s. 70-71

Wianuszek gdański

Sposób przygotowania:1).Jaja ubijać trzepaczką lub mikserem, dosypując powoli cukier. Gdy masa zgęstnieje, dodać obie mąki zmieszane z proszkiem, lekko wymieszać i przełożyć ciasto do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką formy z kminkiem. Upiec ciasto w średnio gorącym piekarniku na złoty kolor.2).Kaszę mannę na 10 minut zalać mlekiem, następnie stale mieszając - ugotować. W tym czasie przygotowujemy posypkę. Płatki zrumienić na patelni, dołożyć masło, cukier i olejek migdałowy. Masło przeznaczone na masę ucierać z cukrem, powoli dodając wystudzoną kaszę, oraz sok i skórkę z cytryn..3).Przekrojony (1 lub 2 razy)wianuszek przełożyć masą, potem dokładnie pokryć nią całe ciasto, a z wierzchu obsypać uprażonymi płatkami.

[2011-12-25 01:16]

marek-debicki

Dziwna zbieżność materiałów

http://docs6.chomikuj.pl/14215185,PL,0,0,Ciasta.docTrójniak

2 szklanki i łyżka mąki,25 dag masła roślinnego,8 łyżek oleju,

5 jaj,

szklanka cukru,

łyżeczka octu,

2 łyżeczki proszku do pieczenia,

łyżka kakao,

pół szklanki maku,

zapach waniliowy.

 

Masło roślinne utrzeć z żółtkami i cukrem na puszystą masę. Następnie dodać proszek do pieczenia, ocet, olej i zapach waniliowy. Znowu utrzeć. Wsypać dwie szklanki mąki, wyłożyć pianę ubitą z białek i starannie wymieszać. Podzielić ciasto na 3 części. Do jednej dodać łyżkę mąki, do drugiej łyżkę kakao, do trzeciej pół szklanki maku. Do wysmarowanej tłuszczem blachy wyłożyć ciasto białe, potem ciasto z kakao, na wierzch ciasto z makiem. Po upieczeniu polać polewą kakaową.

 

http://www.wedkuje.pl/wedkarstwo,trojniak,42426

 

TrójniakSkładniki(1 sztuka):2 szklanki i łyżka mąki;25 dag masła roślinnego;8 łyżek oleju;5 jaj;szklanka cukru;łyżeczka octu;2 łyżeczki proszku do pieczenia;łyżka kakao;pół szklanki maku;olejek waniliowy;Sposób przygotowania:1).Masło roślinne utrzeć z cukrem i żółtkami na puszystą masę. Następnie dodać proszek do pieczenia, ocet, olej i olejek waniliowy. Znowu utrzeć. Wsypać 2 szklanki mąki, wyłożyć pianę ubitą z białek i delikatnie wymieszać.2).Podzielić ciasto na 3 części. Do jednej dodać łyżkę mąki, do drugiej łyżkę kakao, do trzeciej pół szklanki maku.3).Do blachy wysmarowanej tłuszczem wyłożyć ciasto białe, potem ciasto z kakao, na wierzch ciasto z makiem. Po upieczeniu polać polewą kakaowa..

[2011-12-25 01:25]

marek-debicki

I miejsce – bercik9894.wedkuje.pl

http://kacikkulinarny.blogspot.com/

 

Wykonanie:Kawę i cukier rozpuścić w szklance wrzącej wody i odstawić do ostygnięcia.Żelatynę zalać 3 łyżkami gorącej wody i też odstawić. Żółtka utrzeć z cukrem waniliowym, dodać serek homogenizowany i kilka kropli aromatu migdałowego. Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z masą serową, a następnie z przestudzoną żelatyną i ajerkoniakiem. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać .Do przygotowanej formy włożyć najpierw połowę biszkoptów nasączonych kawą, potem - około 3/4 kremu serowego, a na końcu resztę namoczonych biszkoptów. Wierzch posmarować pozostałym kremem i posypać utartą czekoladą. Wstawić do lodówki na 3 godziny.

 

Sernik z ajerkoniakiem

Sposób przygotowania:1).Kawę i cukier rozpuścić w szklance wrzącej wody i odstawić do ostygnięcia. Żelatynę zalać trzema łyżkami gorącej wody i też odstawić. Żółtka utzreć z cukrem waniliowym, dodać serek homogenizowany i kilka kropli aromatu migdałowego. 2).Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z masą serową, a następnie z przestudzoną żelatyną i ajerkoniakiem. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Do przygotowanej formy włożyć najpierw połowę biszkoptów nasączonych kawą, potem około 3/4 kremu serowego, a na końcu, resztę namoczonych biszkoptów. 3).Wierzch posmarować pozostałym kremem pozostałym kremem i posypać z utartą czekoladą, wstawić do lodówki na 3 godziny.

[2011-12-25 01:52]

marek-debicki

W tym przypadku było trochę więcej pracy i własnej inicjatywy

I miejsce – bercik9894.wedkuje.pl

http://www.styl.pl/kuchnia/przepisy/przepis,rId,229

Składniki:

o        gęsta kwaśna śmietana: 1/2 szklanki

o        seler: 1 duży

o        żółtko

o        bulion warzywny: 2 szklanki

o        gałka muszkatołowa

o        pieprz

o        suszony lubczyk

o        suszone borowiki: 5 dag

sok z cytryny

Grzyby zalej wodą, odstaw na noc. Następnego dnia ugotuj, odcedź, pokrój w paseczki. Seler pokrój w plastry, skrop sokiem z cytryny, dodaj lubczyk, zalej gorącym bulionem warzywnym, gotuj około 30 minut. Następnie zmiksuj, przetrzyj przez sito.

Połącz z wywarem grzybowym, zagotuj, dopraw. Następnie zaciągnij śmietaną zmiksowaną z żółtkiem już nie gotuj. Do zupy włóż grzyby. Podawaj z groszkiem ptysiowym lun kluseczkami z piany z białek.

http://www.wedkuje.pl/wedkarstwo,swiateczna-zupa-grzybowa,42733

Świąteczna zupa grzybowa                                           

Składniki:5 dag suszonych grzybów1 duzy selersok z cytryny2 szklanki bulionu warzywnegopół szklanki gęstej kwaśnej śmietanyżółtkosuszony lubczykgałka muszkatołowapieprzPrzygotowanie:Grzyby zalej wodą, odstaw na noc. Nastepnego dnia ugotuj, odcedź, pokrój w paseczki. Seler pokrój w plastry, skrop sokiem z cytryny, dodaj lubczyk, zalej goracym bulionem warzywnym, gotuj ok. 30min. Następnie zmiksuj blenderem. Połącz z wywarem grzybowym, zagotuj, dopraw. Następnie zaciągnij śmietaną zblendowaną z żółtkiem, już nie gotuj. Do zupy włóż grzyby. Podawaj z groszkiem ptysiowym lub kluseczkami z piany z białek.Smacznego

 

 

[2011-12-25 01:53]

andrew1234

Marek daj spokoj... [2011-12-25 10:17]

marek-debicki

Oczywiście, że dam, ale odrobina pokory się należy. [2011-12-25 10:42]

użytkownik

:) Ja nie będę się znów tłumaczył. Teraz ty, potem ktoś inny. Twoje wpisy też nie są super, a ja nie bawię się w dziecko i nie robię takich pierdół jak ty. Jesteś zazdrosny to trzeba było się napracować więcej przy przepisywaniu z książek lub z "pamięci". Redakcja napisała, że ten który plagiatował jego przepisy były wkluczone z konkursu (oczywiście te które były spisane). Do moich przepisów Redakcja portalu się nie przyczepiła. Uznała, że wszystko jest ok. Jeżeli u ciebie coś się nie zgadza to jest Twój problem Jak byś nie tracił czasu na takie pierdoły to byś może wygrał. Hehe. Powodzenia i mniej filozofowania. [2011-12-25 10:43]

troc

Kolego BlueFisherman- tak obserwuję sobie ten wątek i się zastanawiam- ile wiosen sobie liczysz, tzn. ile masz lat, bo sądząc po Twoich wypowiedziach to raczej niewiele? Zgadłem? [2011-12-25 11:00]

czarny13

a redakcja ma to gdzies i usowa nadal niewygodne dla nich posty

wiekszosc kolegow po kiju gra uczciwie ja sam zglaszalem zlamanie regulaminu ale redakcja ani razu nie zdolala mi odpowiedziec

 

[2011-12-25 12:56]

Piotr91piła

marek dobra robota;) ale i tak to nic nie da... a szkoda;/.. [2011-12-25 23:45]

Pitbul

Najsmutniejsze jest to, że mimo wypunktowania ("czarno na białym" i z przykładami), niektórzy "laureaci" jeszcze mają coś do powiedzenia. Wśród bylejakości, obłudy i cwaniactwa jakie nas otaczają nie powinno dziwić...Mnie dziwi !Osobiście zauważyłem jeszcze jedną prawidłowość. Bez względu na wiek - "Ci niesłusznie atakowani" zazwyczaj odpisują w podobnym klimacie:"Twoje wpisy też nie są super, a ja nie bawię się w dziecko i nie robię takich pierdół jak ty. Jesteś zazdrosny"  itp, itdSzkoda, że wielokrotnie jeszcze spotkamy się (również na tym forum) z taką żelazna logiką.Z niecierpliwością czekam na kolejny konkurs w którym również nie wezmę udziału :)T. [2011-12-26 01:14]

bercik9894

Moze akurat nie wzieli tych pod uwagę...I nie wiem dlaczego podwazacie decyzje redakcji. [2011-12-26 08:06]

użytkownik

Najlepiej jest gadać nie biorąc udziału w konkursie. Słowa "bylejakość, obłuda i cwaniactwo" to nie do mnie pasuje. Więc proszę nie wypowiadaj się na mój temat jak inni, którzy oskarżają mnie o takie rzeczy. Jeżeli jesteś takim przedstawicielem "Prawa i sprawiedliwości" to mogłeś iść do zarządu redakcji wędkuje.pl lub sam otworzyć nową społeczność i decydować, jeżeli według Ciebie redakcja tego portalu decyzje podejmuje złe.  Jeszcze raz powtarzam, moje przepisy zostały napisane z książki staropolskiej i się nie dziwie że są w internecie. Zapracowałem na nagrodę uczciwie, nieraz rezygnowałem z innych obowiązków prywatnych by przepisywać kolejne i kolejne przepisy. nie zamierzam i nie będę się przyznawał do czegoś czego nie zrobiłem. Taka jest prawda, że nie musiałem i nie muszę się tłumaczyć, ale zrobiłem to kolejny raz, by wytłumaczyć niedowiarkom.Jeżeli jeszcze maci wątpliwości to zapraszam podczas kolejnego konkursu do mnie do domu, posiedzicie sobie zobaczycie, że te przepisy były przepisywane z książki !!! i może wtedy mi uwierzycie. Pozdrawiam i życzę więcej wiary. [2011-12-26 10:40]

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze Internautów.

Czytaj więcej