Zaloguj się do konta

KULKI PROTEINOWE DOMOWY SPOSÓB (PŁYWAJĄCE)

Przygotowanie ciast pieczonych, pływajacych – przepisy 1-2:

Do 500 gramów suchej masy dodać jedną torebkę proszku do pieczenia. 3 jaja ubić razem ze środkiem zapachowym i barwiącym i wlać do suchej masy. Dokładnie wyrobić ręką.
Ciasto nie może być za twarde. Uformowane kulki rozłożyć na brytfannie uprzednio wysmarowanej margaryną. Włożyć na 4-5 minut do gorącego piekarnika (260°), po czym wyłączyć piekarnik pozostawiając w nim kuleczki do przeschnięcia.

CO DO BARWNIKA I AROMATU JAK KTO WOLI I ILE (METODA PRÓB I BŁĘDÓW)Przepis 1
0,75kg kazeiny kwasowej
0,5kg białka z mleka
0,25kg mleka w proszku tłustego
0,25kg jajek w proszku
0,5kg mąki sojowej
0,25kg mąki sojowej nie odtłuszczanej

Przepis 2
0,25kg białka z mleka
0,75kg kazeiny kwasowej
0,25kg kazeiny wapniowej
0,25kg jajek w proszku
0,5kg mąki sojowej nie odtłuszczanej
0,25kg glutenu pszennego
0,25kg mączki z zarodków pszennych

POWODZENIA I MIŁEJ ZABAWY

Opinie (4)

MONKA

WITAM! My z mężem też robimy własne kulki prot. i przyznam Panu rację że jest wtym sporo zabawy a jeszcze więcej gdy nad ranem sygnalizator nie pozwala spać . Pozdrawiam serdecznie i sukcesów życzę! [2011-01-18 16:45]

12kubus1996

Powiem że pewnie gdy przyjdzie sezon wypróbuje tych kulek : ) Pozdrawiam Kuba : ) [2011-01-30 22:27]

broz4

Kurcze trzeba spróbować takich kulek a mnie sie wydaje że jest tu za dużo wszystkich skłafników wsensie że za duże proporcje do jak sie ich zrobi tyle to bedzie ich pół worka [2011-02-01 07:19]

janekwedkarz67

Przepisy sa b. ciekawe, tylko zdrac tajemnice gdzie mozna kupic np. kazeiny, glutanion lub inne skladniki ktorych nie ma na codzien w slepach? [2014-01-04 18:22]

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze Internautów.

Czytaj więcej