Kulki z wo這winy


Sk豉dniki:
25 dag wo這winy
1 造磬a oleju
s鏊
pieprz
Inne:
1 opak s這dkiej papryki do panierowania
1 p璚zek cienkiego szczypiorku
1 opak. pumpernikla
1 czerwona cebula
1/2 czerwonej papryki
mas這 do smarowania
Przygotowanie:
Mi瘰o wo這we bardzo dobrze posiekaj albo zmiel w maszynce do mi瘰a. Dodaj olej. Dok豉dnie wymieszaj. Dopraw do smaku sol i pieprzem. Z przygotowanego mi瘰a zr鏏 niewielkie kulki.
Szczypiorek umyj, os帷z i drobniutko posiekaj. Po堯wk papryki umyj, oczy嗆 z gniazd nasiennych i pokr鎩 w drobn kostk. Cebulk obierz i pokr鎩 w cienkie pi鏎ka.
Pumpernikiel pokr鎩 na ma貫 kwadraty, posmaruj cienko mas貫m. Na kilku kwadracikach po堯 pi鏎ka cebuli, inne posyp pokrojon w kostk papryk.
Po這w kulek tatara obtocz w posiekanym szczypiorku, reszt panieruj w mielonej papryce. Po堯z tatarskie kulki na posmarowanych mas貫m kawa趾ach pumpernikla. W ka盥 wbij kolorowy ma造 widelczyk. Smacznego.

 


1
Oce
(4 g這s闚)

 

Kulki z wo這winy - opinie i komentarze

skomentuj ten artyku