Kulki proteinowe.
Kamil Skwara (kamil11269)
2011-01-22
Ten wpis jest na forum.
Przepis 1:
mąka sojowa - 30%,
zmielony biszkopt lub piernik - 20%,
mielony granulat pstrągowy(dostępny w sklepie wędkarskim) - 20%,
mleko w proszku - 15%,
mielone prażone konopie(sklep wędkarski) - 10%,
mielony pokarm dla papug - 5%,
50ml aromatów,
jaja (10szt na kilogram suchych składników),
Do rozbełtanych jaj dodajemy aromat. Całość zagniatamy na ciasto i formujemy z niego kulki w rollerze. Wrzucamy próbne kulki na wrzątek. Kulki po wypłynięciu gotujemy jeszcze około 2 minuty. Jeśli po wysuszeniu na ścierce kulki pływają, dodajemy do ciasta kaszę mannę.
Przepis 2:
500g drobno zmielonego, suchego pokarmu dla psów lub kotów
100g mąki kukurydzianej
100g mleka w proszku
trochę cukru
substancje barwiące np. szafran
substancje zapachowe
ok. 5 jaj
Przepis 3:
0,5 kg mąki kukurydzianej
0,5 kg mąki tortowej
0,5 kg kaszy manny lub kaszy kukurydzianej
0,25 kg mąki sojowej
cukier
barwniki
atraktor
1 jajo na 100g ciasta
Jeśli ciasto jest za rzadkie, dodajemy mąki.
Powodzenia nad wodą
Przepis 4:
0,5kg mąki pszennej
0,5kg mąki kukurydzianej
0,5kg mleka w proszku
0,25kg cukru
5 jajek
2 łyżki miodu
jedna fiolka anyżu
barwnik żółty
Przepis 5:
0,5kg mąki pszennej
0,5kg mąki kukurydzianej
0,5kg mleka w proszku
0,25kg cukru
5 jajek
pół opakowania truskawki Trapera
barwnik czerwony
Przepis 6:
0,5kg kazeiny
0,5kg kazeiny wapniowej
0,25kg mleka w proszku tłustego
0,75kg mączki sojowej
0,5kg karmy dla narybku
Przepis 7:
1,0kg kazeiny wapniowej
0,5kg mleka w proszku tłustego
0,25kg mączki z zarodków pszennych
0,5kg mąki sojowej
Przepis 8:
0,75kg kazeiny
0,75kg mączki sojowej
0,25kg glutenu pszennego
0,5kg mączki z zarodków pszennych
0,25kg mączki z mięsa z kością
Przepis 9:
0,75kg kazeiny wapniowej
0,5kg kazeiny
0,25kg białka z mleka
0,5kg mleka w proszku odtłuszczonego
0,25kg glutenu pszennego
0,25kg mąki sojowej nieodtłuszczonej
Przepis 10:
1,0kg białka z mleka
0,75kg kazeiny
0,25kg kazeiny kwasowej
0,25kg glutenu pszennego