Kurczak po chińsku II


Składniki:
1 kg piersi
30 dag pieczarek
s pomidory
3 zielone papryki
2 cebule
sól
2 łyżki mąki ziemniaczanej
pieprz
imbir
przyprawa do potraw chińskich
Przygotowanie :
Piersi pokroic w kostce , obtoczyć w mące ziemniaczanej , podsmażyć , przełożyć do garnka. Następnie oczyścić , obrać pieczarki i pokroic w kostkę. Następnie pomidory obrać ze skórki pokroic też w kostkę . podsmażyć z pieczarkami , papryka i cebulką na małym ogniu. potem przełożyć do piersi i dusić do miękkości. pod koniec włożyć sól , pieprz , imbir, przyprawe ( według uznania ). Smacznego.

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Kurczak po chińsku II - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł