Kurczak w cieście kokosowym


Składniki:
pojedynczy filet z kurczaka
5 łyżek mleczka kokosowego
2 jajka
mąka
łyżeczka przyprawy do kurczaka
łyżeczka vegety
woreczek ryżu
szczypta curry
słoik sosu słodko-kwaśnego
olej do smażenia
Przygotowanie:
Ryż gotujemy na sypko. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kawałki 4cm. Gotujemy 5 minut w wodzie z dodatkiem vegety. Wyjmujemy, oprószamy curry.
Jajka miksujemy z odrobiną wody, mleczkiem kokosowym, przyprawą do kurczaka i mąką.
Mięso dokładnie zanurzamy w cieście. Smażymy w głębokim rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.
Smacznego

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Kurczak w cieście kokosowym - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł