Kurczak w sosie


Składniki:
podwójny filet z kurczaka
3 łyżki sosu sojowego
łyżka oleju
przyprawa do drobiu
60 dag ziemniaków
200 ml śmietany 18%
sól
Przygotowanie:
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w ok. 2cm w kostkę. Polewamy sosem sojowym. Wkładamy na ok. 30 minut do lodówki. Następnie mieszając, rumienimy na rozgrzanym oleju. Oprószam przyprawą do drobiu i smażymy jeszcze 2 minuty. Mięso wyjmujemy. Robimy sos: pozostały po smażeniu tłuszcz energicznie mieszamy z połową śmietany. Zagotowujemy.Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy. Rozgniatamy, dodając resztę śmietany. Puree wykładamy na talerze i polewamy sosem. Obok wykładamy mięso. Smacznego

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Kurczak w sosie - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł