Kurczak w sosie ryżowym


Składniki:
filet z kurczaka
2 pory
po 3/4 żółtej, czerwonej i zielonej papryki
4 woreczki ryżu
2 marchewki
słoik pędów bambusa
słoik kiełków fasoli
opak. curry
szklanka mleka
łyżka margaryny
sól
Przygotowanie:
Ryż gotujemy na sypko. Mieszamy z 1/2 łyżeczki curry. Resztę curry mieszamy z mlekiem. Marchewki i 4 pory kroimy w talarki, papryki w słupki, a mięso w kostkę. Bambusa i kiełki osączamy.
Mięso smażymy na margarynie, dodajemy warzywa i pędy bambusa. Dusimy, aż marchewka zmięknie. Wsypujemy kiełki i zalewamy mlekiem. Mieszamy i solimy. Podajemy z ryżem. Smacznego

 


1
Oceń
(5 głosów)

 

Kurczak w sosie ryżowym - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł