Kurczak z galarecie żurawinowej


Produkty:
-2 piersi kurczaka
-20 dag żurawin
-20 dag cukru
-2 łyżki żelatyny
-2 łyżki oleju
-sól,pieprz

Przygotowanie;
Mięso natrzeć solą i pieprzem, skropić olejem, odstawić w chłodne miejsce. Żurawiny umyć, w rondlu zasypać cukrem, skropić wodą, zagotować stale mieszając. Gotować do rozpuszczenia cukru i rozgotowania owoców. Do masy żurawinowej dodać żelatynę, wymieszać. Częścią tężejącej galarety dość grubo wysmarować dno i boki formy, zastudzić. Mięso piec godzinę w temperaturze 190 stopni. Zimne mięso włożyć do formy z żurawinową galaretą. Na wierzch nałożyć pozostałą galaretę, wstawić do lodówki.

 


5
Oceń
(1 głosów)

 

Kurczak z galarecie żurawinowej - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł