Kurczak z warzywami II


Składniki:
1 podwójny filety z kurczaka
mieszanka mrożonych warzyw na patelnię
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki keczupu
szczypta curry
sól
pieprz
jałowiec
1/2 łyżeczka soli
olej
Kluski:
2 jajka
3 szklanki mąki
1/2 szklanki mleka
3/4 szklanki wody
Kurczaka natrzeć solą, pieprzem i jałowcem. Odstawić do lodówki na 30min. Mięso podsmażyć i zdjąc z patelni. Na tym samym oleju podsmażyć posiekaną cebulę, rozgnieciony czosnek i mrozone warzywa.
Do garnka przełożyć warzywa, a następnie kurczaka. Dolać trochę wody, dodać curry i keczup. Dusić około 1h, aż mięso będzie miękkie, od czasu do czasu mieszając. Składniki ciasta na kluski zagnieść. Porcjami wrzucać do wrzątku z dodatkiem soli oleju. Gotować 5min. Odcedzić. Smacznego.

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Kurczak z warzywami II - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł