Kwaśny tuńczyk


składniki:
500g fileta z czerwonego tuńczyka
mała łyżeczka startego imbiru
1 łyżka posiekanych czarnych oliwek
1 łyżka posiekanej bardzo drobno skórki cytryny
sól, pieprz
100 ml oliwy z oliwek
sok z całej cytryny

Sos:
1 ogórek
1 łyżeczka czystej brandy
1 łyżka oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:
Rybę kroimy w kawałki, nacieramy ją sokiem z cytryny. Dodajemy starty imbir, oliwki, skórkę z cytryny i oliwę. Następnie dodajemy sól i pieprz (ilość zależy od was). Tak przygotowaną rybę odstawiamy na 12 godzin do lodówki aby się zamarynowała. Rybę podajemy z przygotowanym sosem. Smacznego :)

 


0
Oceń
(0 głosów)

 

Kwaśny tuńczyk - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł