Kwaśny tuńczyk
Marcin Janczewski (janczes90)
2011-12-08
składniki:
500g fileta z czerwonego tuńczyka
mała łyżeczka startego imbiru
1 łyżka posiekanych czarnych oliwek
1 łyżka posiekanej bardzo drobno skórki cytryny
sól, pieprz
100 ml oliwy z oliwek
sok z całej cytryny
Sos:
1 ogórek
1 łyżeczka czystej brandy
1 łyżka oliwy z oliwek
Sposób przygotowania:
Rybę kroimy w kawałki, nacieramy ją sokiem z cytryny. Dodajemy starty imbir, oliwki, skórkę z cytryny i oliwę. Następnie dodajemy sól i pieprz (ilość zależy od was). Tak przygotowaną rybę odstawiamy na 12 godzin do lodówki aby się zamarynowała. Rybę podajemy z przygotowanym sosem. Smacznego :)
500g fileta z czerwonego tuńczyka
mała łyżeczka startego imbiru
1 łyżka posiekanych czarnych oliwek
1 łyżka posiekanej bardzo drobno skórki cytryny
sól, pieprz
100 ml oliwy z oliwek
sok z całej cytryny
Sos:
1 ogórek
1 łyżeczka czystej brandy
1 łyżka oliwy z oliwek
Sposób przygotowania:
Rybę kroimy w kawałki, nacieramy ją sokiem z cytryny. Dodajemy starty imbir, oliwki, skórkę z cytryny i oliwę. Następnie dodajemy sól i pieprz (ilość zależy od was). Tak przygotowaną rybę odstawiamy na 12 godzin do lodówki aby się zamarynowała. Rybę podajemy z przygotowanym sosem. Smacznego :)