Łatwe i pyszne roladki rybne


200g filetó z tuńczyka
1 czerwona papryka
100g pieczarek
2 dymki
4 gałązki natki pietruszki
2 łyżki oleju
2 łyżki sosu teriyaki
12 arkuszy papieru ryzowego
słodko-kwaśny sos chili
sól/pieprz





sposób przyrządzenia:tuńczyka pokroic na paski,posypac sola i pieprzem.Papryke,pieczarkioraz cebulki umyc i drobno pokroic.Na patelni rozgrzać olej.Włożyc rybę,smażyć przez 2-3 minuty i wyjąć z patelni.Na patelnię włożyć warzywa i ciągle mieszając smażyc przez 3 minuty.Dodać sos teriyaki doprawic do smaku.Dodac rybę i wymieszać.Arkusze papieru ryżowego kolejno moczyc w zimnej wodzie przez pół minuty aby zmiękły.Na każdym arkuszu ułożyć porcję farszu i posypać natka.uformować roladki.Podawać z sosem chili

 


2.8
Oceń
(4 głosów)

 

Łatwe i pyszne roladki rybne - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł