Łazanki z kapustą


Produkty:
-25 dag mąki
-3 jajka
-4-5 łyżek masła
-1 główka kapusty
-1 cebula
-sól, pieprz


Przygotowanie:
Kapustę podzielić na ćwiartki, ugotować po czym osączyć na sicie. Cebulę obrać, drobno posiekać, zrumienić na 1 łyżce masła, a następnie dodać posiekaną kapustę. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dusić około 15 minut pod przykryciem. Z mąki, jajek i niewielkiej ilości wody zagnieść twarde ciasto, cienko rozwałkować, a gdy przeschnie, pokroić łazanki. Następnie ugotować je w osolonej wodzie, odcedzić i wymieszać z 1 łyżką masła. Żaroodporne naczynie wysmarować łyżką masła, ułożyć w nim warstwami łazanki i kapustę, obłożyć plasterkami masła i zapiekać około 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 180Stop.C. Do kapusty
można również dodać ugotowane grzyby.

 


5
Oceń
(1 głosów)

 

Łazanki z kapustą - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł