Leczo z kotletami sojowymi


Składniki:
3 marchewki
100g fasoli
1/2 cukinii
150g pieczarek
3 cebule
2 łyżki koncentratu pomidorowego
6 kotletów sojowych
bulion z 1/2 kostki rosołowej
1 łyżeczka czubrycy
1 łyżeczka pieprzu ziołowego
olej
bułka tarta
Przygotowanie:
Fasolę oraz pokrojone marchewki i cebule poddusić na oleju. Dodać pokrojone na kawałki pieczarki i cukinię oraz bulion warzywny i koncentrat pomidorowy. Na koniec przyprawić do smaku.
Kotlety sojowe namoczyć w sosie warzywnym. Obtoczyć w oleju i bułce tartej. Podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Kotlety i leczo podawać razem na ciepło. Smacznego.

 


1
Oceń
(5 głosów)

 

Leczo z kotletami sojowymi - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł