Leczo z pulpecikami
michał Olendrzyński (bercik9894)
2011-12-17
Składniki:
1kg mięsa mielonego
1kg pieczarek
1kg papryki żółtej i czerwonej
słoik 900ml ogórków konserwowych
50 dag cebuli
6 łyżek keczupu pikantnego
5 łyżek przecieru pomidorowego
olej do smażenia
vegeta
sól
pieprz
Przygotowanie:
Mięso doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy niewielkie pulpety i smażymy na oleju z obu stron na rumiano. Cebulę obieramy i siekamy. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w kostkę. Dusimy z cebulą około 20 minut na oleju. Papryki myjemy i osuszamy. Usuwamy gniazda nasienne. Miąższ i ogórki kroimy w kostkę. Dodajemy do pieczarek i dusimy jeszcze 10minut. Mieszamy z keczupem i przecierem.
Do warzyw i pieczarek wkładamy pulpety. Mieszamy i doprawiamy vegetą, solą i pieprzem. Chwilę dusimy. Podajemy na ciepło. Smacznego.
1kg mięsa mielonego
1kg pieczarek
1kg papryki żółtej i czerwonej
słoik 900ml ogórków konserwowych
50 dag cebuli
6 łyżek keczupu pikantnego
5 łyżek przecieru pomidorowego
olej do smażenia
vegeta
sól
pieprz
Przygotowanie:
Mięso doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy niewielkie pulpety i smażymy na oleju z obu stron na rumiano. Cebulę obieramy i siekamy. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w kostkę. Dusimy z cebulą około 20 minut na oleju. Papryki myjemy i osuszamy. Usuwamy gniazda nasienne. Miąższ i ogórki kroimy w kostkę. Dodajemy do pieczarek i dusimy jeszcze 10minut. Mieszamy z keczupem i przecierem.
Do warzyw i pieczarek wkładamy pulpety. Mieszamy i doprawiamy vegetą, solą i pieprzem. Chwilę dusimy. Podajemy na ciepło. Smacznego.