Leczo ze śledziem


Leczo ze śledziem

-4-6 szt. śledzi matjasy,
-2 papryki czerwone,
-40 dag pieczarek,
-3 cebule,
-2 szklanki keczupu,
-4 łyżki oleju,
-Sól,
-Pieprz,

Śledzie wymoczyć. Cebulkę drobno pokroić i zeszklić na oleju. Paprykę pokroić w słupki lub w kostkę i dorzucić do cebulki i leciutko zarumienić. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki, wrzucić do reszty warzyw i dusić do miękkości a następnie przestudzić. Do warzyw dodać keczup i dokładnie wymieszać, można doprawić pieprzem. Śledzie osączyć, pokroić w małe kawałki i dodać do warzyw, ponownie wymieszać. Leczo przełożyć do słoika lub innego naczynia zamykając szczelnie i zostawić najlepiej na całą noc w lodówce, aby się zgryzło.

 


1
Oceń
(2 głosów)

 

Leczo ze śledziem - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł