Leszcz w maśle

/ 1 komentarzy

Leszcz w maśle



Mięso leszcza, oddzielone od kręgosłupa, pociąć na kilkucentymetrowe kawałki. Na dnie wysokiego garnka czy kociołka położyć warstwę masła, na to warstwę plastrów cebuli, na to kawałki leszcza i posypać je pieprzem, nie żałując go. Solić można, ale to nie konieczne. Na to kolejno takie warstwy i tak do wypełnienia naczynia. Grzać, aż się zeszkli cebula najwyższej warstwy. Jeść na gorąco. Ości się nie poczuje!




Przepis z książki Stanisława Stupkiewicza 'Nasze Ryby'

 


4.3
Oceń
(20 głosów)

 

Leszcz w maśle - opinie i komentarze

roczeslaroczesla
0
Trzeba to będzie wypróbować. daję *****
(2010-10-23 19:28)

skomentuj ten artykuł