Leszcz w maśle
Kacper Pasiuk (KACU1993)
2010-08-08
Leszcz w maśle
Mięso leszcza, oddzielone od kręgosłupa, pociąć na kilkucentymetrowe kawałki. Na dnie wysokiego garnka czy kociołka położyć warstwę masła, na to warstwę plastrów cebuli, na to kawałki leszcza i posypać je pieprzem, nie żałując go. Solić można, ale to nie konieczne. Na to kolejno takie warstwy i tak do wypełnienia naczynia. Grzać, aż się zeszkli cebula najwyższej warstwy. Jeść na gorąco. Ości się nie poczuje!
Przepis z książki Stanisława Stupkiewicza 'Nasze Ryby'
Mięso leszcza, oddzielone od kręgosłupa, pociąć na kilkucentymetrowe kawałki. Na dnie wysokiego garnka czy kociołka położyć warstwę masła, na to warstwę plastrów cebuli, na to kawałki leszcza i posypać je pieprzem, nie żałując go. Solić można, ale to nie konieczne. Na to kolejno takie warstwy i tak do wypełnienia naczynia. Grzać, aż się zeszkli cebula najwyższej warstwy. Jeść na gorąco. Ości się nie poczuje!
Przepis z książki Stanisława Stupkiewicza 'Nasze Ryby'