Zaloguj się do konta

Leszcz w maśle

Leszcz w maśle



Mięso leszcza, oddzielone od kręgosłupa, pociąć na kilkucentymetrowe kawałki. Na dnie wysokiego garnka czy kociołka położyć warstwę masła, na to warstwę plastrów cebuli, na to kawałki leszcza i posypać je pieprzem, nie żałując go. Solić można, ale to nie konieczne. Na to kolejno takie warstwy i tak do wypełnienia naczynia. Grzać, aż się zeszkli cebula najwyższej warstwy. Jeść na gorąco. Ości się nie poczuje!




Przepis z książki Stanisława Stupkiewicza 'Nasze Ryby'

Opinie (1)

roczesla

Trzeba to będzie wypróbować. daję ***** [2010-10-23 19:28]

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze Internautów.

Czytaj więcej

Rybka z grilla.

Chciałbym Wam przedstawić przepis na rybkę z grilla.Co do gatunku to pr�…