Zaloguj się do konta

Lin w piwie

• 2 kg lina
• 3/4 l piwa
• 10 dag masła
• 2 łyżeczki mąki
• przyprawa do ryb (lub 2 goździki i 1 liść laurowy)
• sól
Świeżo złowionego lina oczyść, spraw i pokrój na kawałki. Lekko posól, oprósz przyprawą do ryb albo mieszanką zmiażdżonych goździków i pokruszonego liścia laurowego. Przełóż do rondelka i zalej piwem. Dodaj masło roztarte z mąką i gotuj 10 minut na małym ogniu, uważając, aby ryba się nie rozgotowała. Ugotowanego podziel na porcje, przełóż na talerze, polej sosem wytworzonym podczas gotowania. Podawaj z białym pieczywem.

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…