
zdjęcie http://www.mamojedzryby.pl/index.php?p=linwsmietanie - zdjęcia, foto - 1 zdjęć
Lin w śmietanie przepis - smaki z dzieciństwa
Składniki:
tuszki ww. ryby;
szklanka gęstej śmietany;
pęczek koperku;
pęczek pietruszki;
1/5 kostki masła;
mąka, sól, olej do smażenia
Lin w śmietanie przepis - Przygotowanie:
Sprawione tuszki ryby osolić umiarkowanie, obtoczyć w mące, usmażyć na oleju. Pod koniec smażenia dodać masło. Jak masło się roztopi zalać rybę gęstą śmietaną, posypać posiekanym, koperkiem i pietruszką. Przykryć naczynie i chwilę podusić. Podawać z chlebem pokrojonym w tzw. pajdy (grube skibki) stawiając patelnię na stole na deseczce drewnianej. Pokrywkę zdejmować bezpośrednio przed poczęstunkiem.
zdjęcie http://www.mamojedzryby.pl/index.php?p=linwsmietanie
Autor tekstu: Marek Dębicki
![]() | avallone78 |
---|---|
pewnie nigdy nie skosztuje bo dla mnie lin to żywiec ale i tak 5 za przepis :) Pozdrawiam (2011-03-07 19:03) | |
![]() | bambo225 |
lin w śmietanie super sprawa nie długo będę robił mam 2 duże liny i w śmietanie z warzywami dobre jedzonko raz na jakiś czas. (2012-07-28 20:27) | |
![]() | zebacz |
Własnie dzi wykorzystam ten przepis .Mąz złowil 4 piekne liny.Super 5 za przepis.A potem napisze czy smakowało :) (2013-07-12 09:32) | |