Lin w śmietanie

/ 3 komentarzy

Lin w śmietanie przepis - smaki z dzieciństwa
Składniki:

 tuszki ww. ryby;
 szklanka gęstej śmietany;
 pęczek koperku;
 pęczek pietruszki;
 1/5 kostki masła;
 mąka, sól, olej do smażenia

Lin w śmietanie przepis - Przygotowanie:

Sprawione tuszki ryby osolić umiarkowanie, obtoczyć w mące, usmażyć na oleju. Pod koniec smażenia dodać masło. Jak masło się roztopi zalać rybę gęstą śmietaną, posypać posiekanym, koperkiem i pietruszką. Przykryć naczynie i chwilę podusić. Podawać z chlebem pokrojonym w tzw. pajdy (grube skibki) stawiając patelnię na stole na deseczce drewnianej. Pokrywkę zdejmować bezpośrednio przed poczęstunkiem.

zdjęcie http://www.mamojedzryby.pl/index.php?p=linwsmietanie

 


3.4
Oceń
(17 głosów)

 

Lin w śmietanie - opinie i komentarze

avallone78avallone78
0
pewnie nigdy nie skosztuje bo dla mnie lin to żywiec ale i tak 5 za przepis :)
Pozdrawiam
(2011-03-07 19:03)
bambo225bambo225
0
lin w śmietanie super sprawa nie długo będę  robił mam 2 duże liny i w śmietanie z warzywami dobre jedzonko  raz na jakiś czas. (2012-07-28 20:27)
zebaczzebacz
0
Własnie dzi wykorzystam ten przepis .Mąz złowil 4 piekne liny.Super 5 za przepis.A potem napisze czy smakowało :) (2013-07-12 09:32)

skomentuj ten artykuł