Lin z masłem

/ 1 komentarzy

Składniki:
80dkg lina
wywar
3-4dkg masła
sól
2 jajka na twardo
1 łyżka siekanej zielonej pietruszki
1 cytryna
ocet
Przygotowanie:Lin z masłem
Lina sparzyć, sprawić. Przecedzony wywar wlać do wanienki, podgrzać. Lina włożyć do gorącego wywaru, który powinien pokryć rybkę. Gotować powoli około 40minut. Gdy ryba jest miękka wyjać z wkładem z wanienki, osączyć. Wyłożyć na półmisek, posypać siekanymi jajami i zieloną siekaną pietruszką oraz skropić stopionym masłem. Smacznego.

 


2.5
Oceń
(13 głosów)

 

Lin z masłem - opinie i komentarze

zielony75zielony75
0
co to za wywar? (2014-04-23 20:53)

skomentuj ten artykuł