Lin z masłem
michał Olendrzyński (bercik9894)
2011-12-20
Składniki:
80dkg lina
wywar
3-4dkg masła
sól
2 jajka na twardo
1 łyżka siekanej zielonej pietruszki
1 cytryna
ocet
Przygotowanie:Lin z masłem
Lina sparzyć, sprawić. Przecedzony wywar wlać do wanienki, podgrzać. Lina włożyć do gorącego wywaru, który powinien pokryć rybkę. Gotować powoli około 40minut. Gdy ryba jest miękka wyjać z wkładem z wanienki, osączyć. Wyłożyć na półmisek, posypać siekanymi jajami i zieloną siekaną pietruszką oraz skropić stopionym masłem. Smacznego.
80dkg lina
wywar
3-4dkg masła
sól
2 jajka na twardo
1 łyżka siekanej zielonej pietruszki
1 cytryna
ocet
Przygotowanie:Lin z masłem
Lina sparzyć, sprawić. Przecedzony wywar wlać do wanienki, podgrzać. Lina włożyć do gorącego wywaru, który powinien pokryć rybkę. Gotować powoli około 40minut. Gdy ryba jest miękka wyjać z wkładem z wanienki, osączyć. Wyłożyć na półmisek, posypać siekanymi jajami i zieloną siekaną pietruszką oraz skropić stopionym masłem. Smacznego.