Zaloguj się do konta

Lin z masłem

Składniki:
80dkg lina
wywar
3-4dkg masła
sól
2 jajka na twardo
1 łyżka siekanej zielonej pietruszki
1 cytryna
ocet
Przygotowanie:Lin z masłem
Lina sparzyć, sprawić. Przecedzony wywar wlać do wanienki, podgrzać. Lina włożyć do gorącego wywaru, który powinien pokryć rybkę. Gotować powoli około 40minut. Gdy ryba jest miękka wyjać z wkładem z wanienki, osączyć. Wyłożyć na półmisek, posypać siekanymi jajami i zieloną siekaną pietruszką oraz skropić stopionym masłem. Smacznego.

Opinie (1)

zielony75

co to za wywar? [2014-04-23 20:53]

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze Internautów.

Czytaj więcej

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…