Łosoć pieczony w winie
Tomasz Przybysz (przybysz1992)
2011-12-22
Produkty:
-1 kg ryby
-2 łyżki masła
-szklanka białego wytrawnego wina
-sól
-2 łyżki posiekanej natki
Przygotowanie łosoś pieczony w winie:
Rybę grubo posmarować masłem i ułożyć w brytfannie. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury ok. 200 stopni. Gdy się zarumieni, oprószać solą i piec dalej, podlewając winem. Gotową rybę przełożyć na półmisek, posypać natka, polać sosem, który powstał w czasie pieczenia. Można ja obłożyć ugotowanymi ziemniakami
-1 kg ryby
-2 łyżki masła
-szklanka białego wytrawnego wina
-sól
-2 łyżki posiekanej natki
Przygotowanie łosoś pieczony w winie:
Rybę grubo posmarować masłem i ułożyć w brytfannie. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury ok. 200 stopni. Gdy się zarumieni, oprószać solą i piec dalej, podlewając winem. Gotową rybę przełożyć na półmisek, posypać natka, polać sosem, który powstał w czasie pieczenia. Można ja obłożyć ugotowanymi ziemniakami