Zaloguj się do konta

Łosoć pieczony w winie

Produkty:
-1 kg ryby
-2 łyżki masła
-szklanka białego wytrawnego wina
-sól
-2 łyżki posiekanej natki

Przygotowanie łosoś pieczony w winie:
Rybę grubo posmarować masłem i ułożyć w brytfannie. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury ok. 200 stopni. Gdy się zarumieni, oprószać solą i piec dalej, podlewając winem. Gotową rybę przełożyć na półmisek, posypać natka, polać sosem, który powstał w czasie pieczenia. Można ja obłożyć ugotowanymi ziemniakami

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Lin w piwie

• 2 kg lina• 3/4 l piwa• 10 dag masła• 2 łyżeczk…

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…