łosoś błyskawiczny z rusztu




  • konto usunięte




Łosoś

łosoś błyskawiczny z rusztu

składniki:
-60 dag filetów z łososia,
-4 łyżki oliwy,
-sok z cytryny,
-sól,
-pieprz,

Sposób przygotowania:
Włączyć piekarnik i ustawić termostat na 220`C. Rybę pokroić na plastry grubości 1cm, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. W formie natłuszczonej połową oliwy ułożyć rybę, skropić resztą oliwy, wstawić do nagrzanego piekarnika i włączyć tylko grzałkę grilla. Po 3-4 min odwrócić kawałki ryby na druga stronę i piec jeszcze przez 2-3 min. Przełożyć łososia na ogrzany półmisek. Podawać cząstkami cytryny, piure ziemniaczanym i surówką z cykorii. Życzę smacznego!!

 


3
Oceń
(2 głosów)

 

łosoś błyskawiczny z rusztu - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł