Łosoś pieczony z serem twarogowym


Łosoś pieczony z serem twarogowym

Składniki(4 porcje):
4 filety z łososia;
2 łyżki soku z cytryny;
sól;
pieprz;
20 dag twarożku homogenizowanego;
3 łyżki posiekanego koperku;
2 łyżki oliwy z oliwek;

Sposób przygotowania:
1).Filety płuczemy, osuszamy, skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy na 20 minut. Po tym czasie rybę posypujemy solą, pieprzem i układamy w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym oliwą. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 C przez 20 minut.
2).Twarożek mieszamy z łyżką posiekanego koperku. Pod koniec pieczenia rybę obkładamy serkiem. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy pozostałym koperkiem.
3).Podajemy z ugotowanym ryżem na sypko z dodatkiem gotowanych warzyw.

CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 minut.

Życzę smacznego !!!

 


1.8
Oceń
(9 głosów)

 

Łosoś pieczony z serem twarogowym - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł