łosoś pieczony
piotr figurski (szefus)
2011-12-06
-80 dag łososia
-3/4 szklanki śmietany
-1 łyżka masła
-1 cebula
-1 listek laurowy
-1 łyżka świeżego tymianku lub szczypta suszonego
-sól, pieprz
Umytą rybę podzielić na porcję. W żaroodpornym naczyniu podgrzać masło. Ułożyć rybę, posypać solą i pieprzem, przykryć plastrami cebuli, posypać tymiankiem i pokruszonym listkiem laurowym, wstawić do rozgrzanego piekarnika na 15 minut, Wyjąć, polać śmietaną, ponownie wstawić do piekarnika i piec około 20 minut.
-3/4 szklanki śmietany
-1 łyżka masła
-1 cebula
-1 listek laurowy
-1 łyżka świeżego tymianku lub szczypta suszonego
-sól, pieprz
Umytą rybę podzielić na porcję. W żaroodpornym naczyniu podgrzać masło. Ułożyć rybę, posypać solą i pieprzem, przykryć plastrami cebuli, posypać tymiankiem i pokruszonym listkiem laurowym, wstawić do rozgrzanego piekarnika na 15 minut, Wyjąć, polać śmietaną, ponownie wstawić do piekarnika i piec około 20 minut.