Łosoś Pieczony.


Łosoś Pieczony. Składniki: 2 dzwonka łososia, 3 łyżki oleju, kawałek selera , 1 pietruszka, kolorowy pieprz w ziarenkach, 2 szklanki białego wina, ½ łyżeczki szafranu, 1,4 dkg żelatyny, suszona pietruszka, bazylia, oregano, lub inne ulubione zioła, oregano, lub inne ulubione zioła, oregano, lub inne ulubione zioła, sól, pieprz do smaku. Przygotowanie: Kawałki łososia posmarować olejem. Seler i pietruszkę drobniutko posiekać, rybę obtoczyć w ziołach, kolorowym pieprzu i warzywach. Całość polać winem i włożyć do gorącego piekarnika 200 stopni C na około 30 minut. Od czasu do czasu skropić odrobiną wina. Szafran połączyć z sokiem z cytryny. W ½ litra wody rozpuścić żelatynę, połączyć obie substancje i podgrzać, prze cały czas mieszając. Upieczone i wystudzone dzwonka łososia wyłożyć na półmisek i polać ostudzoną żelatyną z sokiem.

 


1
Oceń
(1 głosów)

 

Łosoś Pieczony. - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł