Łosoś w sosie jogurtowym

/ 1 komentarzy

Składniki:
1kg filetów z łososia
2 szklanki jogurtu naturalnego
35 dag żółtego sera
2 jajka
kilkanaście różyczek brokułów
1 łyżka oliwy
przyprawa do ryb
słodka papryka w proszku
sól, pieprz



Rybę umyć, podzielić na porcje, skropić oliwą, posypać przyprawą do ryb i odstawić na 20 min do lodówki.
Łososia ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Ser zetrzeć na tarce do jarzyn. Jogurt roztrzepać z jajkami, dodać ser i dokładnie wymieszać. Rybę polać sosem, przybrać brokułami i oprószyć papryką. Piec ok. 30 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 200*C

 


3.7
Oceń
(3 głosów)

 

Łosoś w sosie jogurtowym - opinie i komentarze

apek2222apek2222
0
zaraz wypróbuje przepis a pozniej napisze jak smakowalo

(2011-12-10 12:49)

skomentuj ten artykuł