Łosoś w sosie jogurtowym
Mariusz Strzelak (maniek11x)
2011-12-05
Składniki:
1kg filetów z łososia
2 szklanki jogurtu naturalnego
35 dag żółtego sera
2 jajka
kilkanaście różyczek brokułów
1 łyżka oliwy
przyprawa do ryb
słodka papryka w proszku
sól, pieprz
Rybę umyć, podzielić na porcje, skropić oliwą, posypać przyprawą do ryb i odstawić na 20 min do lodówki.
Łososia ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Ser zetrzeć na tarce do jarzyn. Jogurt roztrzepać z jajkami, dodać ser i dokładnie wymieszać. Rybę polać sosem, przybrać brokułami i oprószyć papryką. Piec ok. 30 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 200*C
1kg filetów z łososia
2 szklanki jogurtu naturalnego
35 dag żółtego sera
2 jajka
kilkanaście różyczek brokułów
1 łyżka oliwy
przyprawa do ryb
słodka papryka w proszku
sól, pieprz
Rybę umyć, podzielić na porcje, skropić oliwą, posypać przyprawą do ryb i odstawić na 20 min do lodówki.
Łososia ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Ser zetrzeć na tarce do jarzyn. Jogurt roztrzepać z jajkami, dodać ser i dokładnie wymieszać. Rybę polać sosem, przybrać brokułami i oprószyć papryką. Piec ok. 30 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 200*C