Łosoś w pomidorach


Produkty:
-4 filety z łososia
-75 dag pomidorów
-1 dymka
-2 ząbki czosnku
-5 listków bazylii
-sól, pieprz

Przygotowanie:
Rybę umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Następnie piec na ruszcie albo w piekarniku w żaroodpornym naczyniu, w temp. 200Stop.C przez 8 minut z każdej strony. Dymkę i czosnek obrać, dymkę pokroić w krążki, czosnek posiekać. Pomidory umyć, pokroić w dużą kostkę. Listki bazylii opłukać, pokroić. Na patelni rozgrzać oliwę, włożyć pomidory, czosnek, dymkę i bazylię. Smażyć na wolnym ogniu przez 15 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać do upieczonej ryby.

 


5
Oceń
(1 głosów)

 

Łosoś w pomidorach - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł