Zaloguj się do konta

Łosoś w pomidorach

Produkty:
-4 filety z łososia
-75 dag pomidorów
-1 dymka
-2 ząbki czosnku
-5 listków bazylii
-sól, pieprz

Przygotowanie:
Rybę umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Następnie piec na ruszcie albo w piekarniku w żaroodpornym naczyniu, w temp. 200Stop.C przez 8 minut z każdej strony. Dymkę i czosnek obrać, dymkę pokroić w krążki, czosnek posiekać. Pomidory umyć, pokroić w dużą kostkę. Listki bazylii opłukać, pokroić. Na patelni rozgrzać oliwę, włożyć pomidory, czosnek, dymkę i bazylię. Smażyć na wolnym ogniu przez 15 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać do upieczonej ryby.

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Przepis na sandacza

Jakiś czas temu pytałem kolegów z forum o przepisy na moją ulubioną ry…

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…