Łosoś z masłem ziołowym


1/2 pęczka natki pietruszki
1 ząbek czosnku
2 łyżeczki ziarnistej musztardy
125g masła
1-2 łyżeczki soku z cytryny
4 dzwonka łososia
2 łyzkioliwy z oliwek
sól/pieprz







sposób przyrządzenia:listki natki pietruszki oderwać od łodyzek i posiekać.Czosnekobrac i drobno pokroić.natkę,czosnek i musztarde dodac do masła,wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny.Włożyc na folie aluminiową,uformowac rulon grubości 3cm,włożyc do lodówki,aby masło stwardniało.Łososia z obu stron posypać solą oraz pieprzem i posmarowac oliwą.Rozgrzac patelnie grillową.Włożyc łososia i smażyc na dużym ogniu przez2-3 minuty z każdej strony.Masłoziołowepokroic na plastry i rozłożyc na rybie

 


3.7
Oceń
(3 głosów)

 

Łosoś z masłem ziołowym - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł