Łosoś z masłem


Składniki:
80dkg łososia
wywar
1 cytryna
3-4 dkg masła
2 jaja
sól
1 łyżka siekanej zielonej pietruszki
Przygotowanie:
Łososia sprawić, opłukać, odfiletować. Bez ości ze skórą i łuską wyporcjować. Włożyć do gorącego wywaru, gotować powoli około 30minut. Ugotowaną rybę wyjąć, z każdej porcji zdjąć skórę. Rybę wyłożyć na półmisek, skropić stopionym masłem. Obok ryby ułożyć drążone, posypane siekaną zieloną pietruszką i skropione masłem ziemniaki, siekane jaja polane masłem oraz zielony groszek. Przybrać ćwiartkami cytryny. Smacznego.

 


1.8
Oceń
(5 głosów)

 

Łosoś z masłem - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł