Łosoś z warzywami w sosie.


Łosoś z warzywami w sosie.

1. Ziemniaki 4 szt.
2. 20dkg strąkowej fasoli
3. ½ kg filetów z łososia
4. sok z cytryny
5. majonez
6. musztarda
7. anszua
8. olej
9. 2 jajka
10. sól
11. pieprz
12. oliwki czarne
13. zielona pietruszka
14. chrupka sałata

Nastawiamy do gotowania ziemniaki pokrojone w ćwiartki i pokrojoną na kawałki fasolę. Woda posolona.
Filety łososia podpiekamy na blasze skrapiamy sokiem z cytryny. Filety muszą byś miękkie.
Sos
W osobnym naczyniu wykładamy majonez k. ½ średniego słoja, dodajemy 1 łyżkę musztardy, dodajemy anszua drobno pokrojone. Całość mieszamy i doprawiamy pieprzem.
Na talerzu:
Kroimy drobno sałatę i pomidory pokrojone w kostkę. Dodajemy pokrojone drobno ugotowane na twardo jajka. Dodajemy ugotowane ziemniaki i fasolę i skrapiamy olejem.
Pokrojonego w kostkę łososia przekładamy do reszty i mieszamy ( ostrożnie).
Dodajemy oliwki i polewamy sosem ( jeśli jest za gęsty to dodajemy do niego wody, w której gotowały się ziemniaki i fasola.
Wszystko to posypujemy zieloną pietruszką.

 


5
Oceń
(1 głosów)

 

Łosoś z warzywami w sosie. - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł