łosoś z pieczarkami


-50 dag pieczarek
-1 kg dzwonka z łososia
-2 łyżki śmietany 18%
-średnia cebula
-kilka gałązek natki pietruszki
-sól
-pieprz
-łyżeczka mąki
-olej do smażenia
Cebulę obieramy i drobno kroimy. Pieczarki kroimy w mają kostkę. Smażymy z cebulą na rozgrzanym oleju. wlewamy 2 szklanki wody i dusimy około 35 minut. Następnie doprawiamy. Sos zagęszczamy mąką wymieszaną zw śmietaną. Chwilę gotujemy. Łososia gotujemy około 5 minut w lekko osolonej wodzie. Wyjmujemy i ostrożnie usuwamy skórę. Dusimy kolejne 5 minut. Natkę pietruszki siekamy, dodajemy do potrawy, mieszamy.

 


1
Oceń
(3 głosów)

 

łosoś z pieczarkami - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł