Łosoś zapiekany w szpinaku


Łosoś zapiekany w szpinaku

świeży łosoś bez skóry,
szpinak mrożony,
czosnek,
cytryna,
ser feta,
koperek suszony,


1. Szpinak mrożony, wrzucamy na patelnie, gdy pusci wode dodajemy zmiazdzony zabek czosnku. Po wyparowaniu plynu mozemy dodac odrobinke slodkiej smietanki, 2 lyzki i do smaku łyzke sera feta. Foremke smarujemy cieniutko np maslem. Na dno dajemy polowe szpinaku, na niego laduje losos, ktory godzine wczesniej skropilismy cytryna, teraz solimy z wierzchu, pieprzymy, posypujemy koperkiem. Na wierzch lososia polewamy reszta szpinaku. Wkladamy do wczesniej nagrzanego piekarnika na 200 stopni na 30 min. Po 20min powinło byc gotowe.

 


1
Oceń
(2 głosów)

 

Łosoś zapiekany w szpinaku - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł