Łosoś słodko-kwaśny




  • konto usunięte




Łosoś

Łosoś słodko-kwaśny

składniki;
-50 dag filetów z łososia,
-2 małe cebule,
-3 plastry ananasa z puszki,
-2 łyżki jasnego octu winnego,
-5 łyżek jasnego sosu sojowego,
-ząbek czosnku,
-duży strąk czerwonej papryki,
-mała papryczka chili,
-15 dag mrożonej fasolki szparagowej,
-2 łyżki maki,
-2 łyżki cukru,
-sól,
-pieprz

sposób przygotowania:
Fasolkę szparagową ugotować na pół twardo. Plastry ananasa pokroić w kawałki, cebulę i oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę- w dużą kostkę. Łososia pokroić w paski szerokości 1,5 cm. Na dużej patelni (najlepiej w woku) rozgrzać olej, podsmażyć chili i czosnek, dodać pozostałe warzywa i dusić pod przykryciem przez 4-5 min. Następnie dodać ocet, sos sojowy i cukier, wymieszać. Na koniec wlać zawiesinę z mąki rozprowadzonej zimną wodą ( ćwierć szklanki), starannie wymieszać i zagotować. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko. Życzę smacznego!!

 


2.3
Oceń
(3 głosów)

 

Łosoś słodko-kwaśny - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł