Zaloguj się do konta

Łososiowa delicja

Łososiowa delicja
Nie ukrywam, że mam słabość do łososia wędzonego, prawie w każdym wydaniu. Zwykła kromka razowego, a jeszcze lepiej żytniego chleb i kawałeczek łososia wędzonego i jestem w stanie się zadowolić.
Proponuję jednak może niekonwencjonalne połączenie ryby z białym chudym serem i ziołami. Jest to szybkie i proste danie, idealne na małą przekąskę lub nawet delikatną kolację.
Składniki:
• ½ opakowanie wędzonego łososia;
• ½ cebulki czerwonej;
• oliwa z oliwek lub olej rzepakowy;
• sól, pieprz czarny;
• masło ziołowo-czosnkowe;
• 1 kromka pełnego razowca;
• ½ cytryny.
Sposób przygotowania:
Część wędzonego łososia podzielić na kawałki i lekko skropić sokiem z cytryny, ułoży na talerzyku. Dodać pokrojoną w delikatne paseczki porcję czerwonej cebulki oraz plaster chudego sera białego. Ser mocno przyprawić pieprzem i lekko osolić. Na bokach ułożyć trójkąciki razowca posmarowanego masłem ziołowo-czosnkowym.

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej