Ciastka makaroniki


Makaroniki

Składniki(30-35 sztuk):
50 dag płatków owsianych;
20 dag masła roślinnego;
4 jaja;
20 dag cukru pudru;
kilka kropli olejku migdałowego;

Sposób przygotowania:
1).Płatki owsiane lekko zrumienić na patelni. Żółtka jaj, miękkie masło i 15 dag cukru utrzeć na gładką masę. Z białek ubić sztywną pianę, dodać do niej resztę cukru, olejek migdałowy, płatki i wymieszać z masą.
2).Ciasto nabierać łyżeczką, formować kulki i układać luźno na natłuszczonej i oprószonej mąką blasze. Piec w mocno nagrzanym piekarniku.

CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 minut.

Życzę smacznego !!!

 


1.7
Oceń
(12 głosów)

 

Ciastka makaroniki - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł