Zaloguj się do konta

Ciastka makaroniki

Makaroniki

Składniki(30-35 sztuk):
50 dag płatków owsianych;
20 dag masła roślinnego;
4 jaja;
20 dag cukru pudru;
kilka kropli olejku migdałowego;

Sposób przygotowania:
1).Płatki owsiane lekko zrumienić na patelni. Żółtka jaj, miękkie masło i 15 dag cukru utrzeć na gładką masę. Z białek ubić sztywną pianę, dodać do niej resztę cukru, olejek migdałowy, płatki i wymieszać z masą.
2).Ciasto nabierać łyżeczką, formować kulki i układać luźno na natłuszczonej i oprószonej mąką blasze. Piec w mocno nagrzanym piekarniku.

CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 minut.

Życzę smacznego !!!

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Lin w piwie

• 2 kg lina• 3/4 l piwa• 10 dag masła• 2 łyżeczk…

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…